Το ξύλο παγκοσμίως είναι παραδεκτό ως κορυφαίο δομικό υλικό και παρέχει ιδιαίτερα οφέλη σε όποιον το επιλέξει ιδιώτη και επαγγελματία.

I. Κορυφαία θερμομονωτικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες
Για την ακρίβεια είναι 1700 φορές πιο θερμομονωτικό από το αλουμίνιο

Πλέον χρησιμοποιείται τρικολλητή ξυλεία από νιαγκόν, μεραντί, πεύκο και ξύλα που αποτελούν φερέγγυα για την ποιότητα και διάρκεια ζωής, μα κυρίως για αποτέλεσμα χωρίς παραμορφώσεις.

Σε αντίθεση με τα κουφώματα αλουμινίου δεν δρα συσσωρευτικά για θερμότητα ή για ψύχος οπότε δεν δημιουργεί θέμα στο κόστος ελέγχου θερμοκρασίας του εσωτερικού χώρου
Με διπλά ή ακόμα καλύτερα τριπλά θερμομονωτικά τζάμια αυξάνουμε ακόμα περισσότερο τις θερμομονωτικές ιδιότητες των ξύλινων κουφωμάτων. Ιδιαίτερα αν προσθέσουμε στην διαδικασία αυτή και την ειδική στεγάνωση των αρμών.

II. Εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες
Οι ηχομονωτικές ιδιότητες που διαθέτει το ξύλινο κούφωμα είναι κορυφαίες και δεν θα τις βρείτε σε άλλα υλικά.
Αυτό οφείλεται στην μοναδική – πορώδη – δομή του ξύλου. Αν είχατε ένα μικροσκόπιο θα βλέπατε ότι στην μάζα του έχει σημαντικό ποσοστό κενών χώρων. Ο κάθε χώρος αυτός, παγιδεύει τους ήχους, συνάμα όμως και εξίσου σημαντικό μειώνει και την αντήχηση.
Επιπλέον, όπως προαναφέραμε και τα διπλά ή τα τριπλά τζάμια με εσωτερικό διάκενο που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων αυξάνουν σημαντικά την ηχομονωτική ικανότητά τους.

III. Απαράμιλλη αισθητική
Σε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και ιδιότητες θα πρέπει να προσθέσουν και την υψηλή αισθητική αλλά και την διαχρονική αξία του ξύλου ανεξάρτητα από το σχεδιασμό του κουφώματος. Τα ξύλινα κουφώματα έχουν ένα μοναδικό χάρισμα να εναρμονίζονται ως φυσική συνέχεια του βουνού, της θάλασσας αλλά και της πόλης χαρίζοντας ζεστασιά, στο σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο αλλά κυρίως μη εξαρτώμενο από το χρόνο στιλ και ύφος.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΜΟΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΥΦΩΜΑΤΟΣ
• Ξυλεία τρικολλητή
• Τριπλά λάστιχα μόνωσης
• Περιμετρικός μηχανισμός κλειδώματος για μεγαλύτερη ασφάλεια
• Διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες
• Μεταλλικός νεροσταλάκτης για αποστράγγιση νερού
• Οικολογικές και υδατοδιαλυτές βαφές που ανθίστανται στις καιρικές συνθήκες
• διατομές κουφώματος των 68 και 78 mm, τη χρήση μόρσων σύνδεσης, διπλών υαλοπινάκων και σημαντικά στην ανάπτυξη μηχανισμών που επιτρέπουν ανάκλιση και κλείδωμα σε μεγάλο αριθμό σημείων περιμετρικά του κουφώματος.
• Διπλά μόρσα σύνδεσης οριζόντιων (τραβέρσες) και κάθετων (μπόια) στελεχών ξύλινου κουφώματος από ξυλεία νιαγκόν.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΘΕΡΜΟΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΚΟΥΦΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ CHALARIS xylodesign
• Με την ευθύνη και την εμπειρία της οικογενειακής παράδοσης στην επιπλοποιεία, καθώς και με αρωγό την συνεχή έρευνα για τη νέα τάξη πραγμάτων στην τεχνολογία, στις πρώτες ύλες αλλά και το Design οι αδελφοί Χάλαρη μπορούν να εγγυηθούν την έγκαιρη και άρτια τεχνικώς παράδοση

• Η τεχνογνωσία, η συνεχής έρευνα για νέες τεχνολογίες – υλικά παραγωγής – τάσεις στο Design, η συνέπεια, το ήθος, ο σεβασμός προς τον πελάτη είναι τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα